Om

Det här är Elinord

Elinord erbjuder kvinnor arbetskläder som passar! Kläderna uppfyller kundernas höga krav på professionella plagg utformade exklusivt för dem.

Elinord ägs av bolaget Wearewen AB som har kontor i Norrköping. Kläderna utvecklas och utprovas i Sverige och tillverkas i Portugal, Estland och Sverige. Den första kollektionen finns tillgänglig på marknaden från och med sommaren 2014.

Att produkterna tillverkas på ett miljömässigt bra sätt och under goda arbetsförhållanden är ett grundkrav. Med noggrant utvalda leverantörer och i samarbete med fabriker som besöks regelbundet erbjuder Elinord plagg med mycket hög kvalitet ur ett livscykelperspektiv.

SÅ BÖRJADE DET

– Elisabeth berättar

Hur berättar man om en passion? Jag kikar bland gamla foton och hittar följande från mitt första jobb.

Jo, det var nog här det började.. Jag hade fått sommarjobb på Vägverket och blev tilldelad arbetskläder. De var som ni ser inte riktigt sydda för mig. Strunt samma tänkte jag, det viktigaste är inte hur man ser ut. Men innerst inne kände jag mig alltid lite som en clown i de där säckarna. Adepten som inget hellre ville än att visa framfötterna och bli en i gänget såg ganska malplacerad ut i de där upprullade ärmarna och alldeles för stora byxorna.

Tio år senare jobbade jag som konsult med markprovtagning. Chefen gav ok till att inhandla arbetskläder inför långa dagar i leran. Det blev ett minst sagt tidskrävande projekt. Jag besökte en mängd butiker för att hitta en arbetsbyxa och jacka som passade. Men det gick bara inte! Jag har vad man brukar kalla en ”päronformad” i kropp. Gräddbakelserna jag äter landar direkt på rumpan och låren, midjan händer det inte så mycket med. Jag testade flertalet tjejmodeller, men valet blev tillslut en herrbyxa. Midjan fick justeras med skärp, och bildade överflödigt tyg som skavde. Herrjackan i liten storlek hängde över axlarna, men var för trång över rumpan för att kunna stängas.

Jag frågade expediterna hur andra tjejer gör. De gör som du, svarade de flesta. Eftersom dammodellerna sällan passar köper de herrmodellerna istället och det brukar fungera jättebra!.. Jag skulle vilja höra det argumentet från en expedit i en butik för vanliga kläder, tänkte jag tyst.

Just då! Tror jag det hände.. Drömmen om att kunna erbjuda andra tjejer arbetskläderna jag själv saknar föddes. Arbetskläder som helt enkelt bara passar!

Idag lanseras den första kollektionen från Elinord. Från och med sommaren 2014 finns arbetsbyxor med riktigt bra passform och funktionalitet tillgängliga i Elinords webbshop och hos utvalda återförsäljare. Välkomna att titta in!

Elisabeth Nordenberg, grundare Elinord